Pernilla Gesén
Barn- och ungdomsförfattare
Archive from augusti, 2011
Aug 30, 2011 - Alva, Nyheter    19 kommentarer

Ny Alva-bok!

Alva reser utomlandsJag sitter och bläddrar i min nya Alva-bok som precis har kommit ut. Omslaget är blått och blankt och Alva sitter på en sandstrand och är argare än på länge. Det här är bok åtta om Alva. Jag har svårt att förstå det, för jag är inte alls trött på henne eller på de andra som är med i böckerna. Snarare tvärtom. Ju mer jag skriver om Alva, hennes familj och vänner, desto mer tycker jag om dem. Jag hoppas att det fortsätter att kännas så för det gör att själva skrivandet blir roligt.

Den här gången reser hon utomlands. Och gräver ner Roberto. Och är på maskerad och har sorgliga timmen i skolan och många andra saker.

Aug 22, 2011 - Nyheter    Inga kommentarer

Fest i Hamra

I lördags tog  jag bussen  till södra Gotland. Hamra, nästan nere vid Holmhällar. Det blåste 15 m/s och regnade. Min vän Karin ”Kickan” skulle ha 50-årsfest tillsammans med en kompis. Södra Gotland kan vara väldigt vackert när det är fint väder och väldigt blåsigt när det blåser.  Jag är glad att jag stod inne i köket och kokade potatis, de som grillade lamm fick bära mössa.

Lagom till middagen sprack det upp och slutade blåsa. Och efter middagen vandrade vi alla, 120 gäster, till Kickans hus där det gotländska reggaebandet Safari spelade i ladan. Först åkte täckjackan av. Sedan jeansjackan. Sedan strumbyxorna. Jag dansade nonstop till klockan tre på morgonen. En lyckad fest! Och en bra avslutning på denna Gotlandsvistelse, för imorgon åker jag hem. Jag har bestämt mig för att skriva 20 sidor på den nya boken innan jag får packa. Jag har skrivit 14. Det är bara att fortsätta jobba…

Aug 18, 2011 - Klass 7B    8 kommentarer

Tårna i sanden…

Nu har jag varit i Visby i tre dagar för att komma igång med min sista bok om Klass 7B. Eftersom det har blivit 8 böcker i serien började jag med att läsa alla tidigare böcker. En rätt konstig känsla, vissa saker kommer jag inte ens ihåg att jag har skrivit. Så det blev till att anteckna en hel del. Och läsa och anteckna går utmärkt att göra på en strand. Så jag tog cykeln till Snäcks sandstrand där jag haft mitt kontor idag.

Fikarummet blev Café Breda Blick vid Botaniska trädgården i Visby där jag åt en den godaste paj jag har ätit i hela mitt liv. Skojar inte. Plommonpaj med vaniljsås. Ett tips för vem som än hade tänkt att besöka Visby nästa sommar, för de har inte öppet året runt.

Nu har jag jobbat mig fram till ”förberedelse post-it lappar”. Med andra ord närmar jag mig själva skrivandet. Hurra!Hjälp!Hurra! på nåt vis. För det är alltid med blandade känslor som jag sätter mig och skriver den första raden.

Aug 15, 2011 - Nyheter    4 kommentarer

Resa till Visby

Idag kom jag till VisbyGotland för att börja skriva på nästa ungdomsbok om Klass 7B. Mina författarkollegor Ulrika Lidbo och Ingrid Olsson har varit här flera gånger och pratat så gott om detta ”författarhus” som drivs av Östersjöns författar- och översättarcentrum . Jag kan bara hålla med om att det verkar toppen. Från mitt fönster har jag utsikt över Domkyrkan och havet och på skrivbordet ligger alla tidigare böcker om Klass 7B. 8 stycken! Och alla böcker behöver jag läsa om innan jag kan börja skriva på bok 9. I natt kommer jag hänga med ett gäng 13-åringar.