Pernilla Gesén
Barn- och ungdomsförfattare
Archive from maj, 2012
Maj 13, 2012 - Klass 7B, Nyheter    25 kommentarer

Vi ses – lova det!

Vi ses - lova det!

Vi ses - lova det!

Nu finns sista boken om Klass 7B Vi ses – lova det! i bokhandeln! Tyvärr så har jag ännu inte fått mina ex, men jag hoppas att de kommer i veckan. Det blev totalt nio böcker i ungdomsserien. Det känns märkligt att den är slut. Jag inser att jag kommer att sakna Sets originella stil, Tessans roliga och lite naiva sätt, Rozannas band, Paulinas bekymmer för familjen, Kalles svårighet att säga vad han känner, Nicolas lillgamla sätt, Oskars kamp om att bryta sig loss från sina missbrukande föräldrar, Amiras känsla för rätt och fel, Gullans brutala sätt att alltid säga vad hon tycker … Vem vet, en dag kanske jag skriver om någon av karaktärerna. Som Tessan säger i boken: Vi ses – lova det!

Maj 8, 2012 - Alva, Nyheter, Pernilla    Inga kommentarer

Alva i Toscana

Huset i Toscana

Huset i Toscana

Jag tog med mig datorn och åkte till Toscana i Italien för att skriva färdigt nästa Alva-bok. Jag är en obotlig tidsoptimist. Jag hade ju bara hunnit skriva början på boken innan jag reste. Egentligen vet jag att det är omöjligt att skriva en hel bok på en vecka, men jag skrev faktiskt fram till slutet. Så jag är mer än nöjd. Jag undrar vad jag har skrivit. Jag hade säkert inte jobbat på så bra om jag hade rest ensam. Nu delade jag hus med Petrus Dahlin, Anders Brundin och Magnus Jonason. Petrus redigerade en ungdomsbok, Anders skrev på en ny lättläst bok och Magnus målade.

Nu har jag bara slutet kvar på Alva-boken. Och jag vet ju precis vad som ska hända, så det borde gå fort att skriva klart. Haha, som sagt, obotlig …