Aug 31, 2012 - Alva, Nyheter, Pernilla    2 kommentarer

Elsa! Elsa!

Alva blir kär i Tyskland!

Alva blir kär i Tyskland!

Nu har även Alva blir kär kommit ut i Tyskland. I Tyskland heter hon Elsa. Jag tycker att det är ett fint omslag. Mycket fart och färg, det passar Alva. Alva blir kär! skrev jag 2005. Idén till boken fick jag när tänkte tillbaka på hur det var när jag var i Alvas ålder. Då var jag kär i en kille som heter Magnus som gick i min klass. Jag tyckte han var så snygg, för han såg ut som Björn Ulvaeus i ABBA. De hade samma frisyr. Jag var så kär i Magnus att jag jagade upp honom i ett träd. Magnus satt i trädet och ropade på de vuxna att de skulle ta bort mig, annars vågade han inte komma ner. För jag ville bara pussas.

Björn Ulvaeus

Björn Ulvaeus

Långt senare, när jag precis hade blivit vuxen, hade vi en klassträff. Då träffade jag Magnus igen. Magnus sa att han tyckte det var synd att han inte förstod hur härligt det var att jag var så kär i honom. Nu blev han aldrig uppjagad i träd längre. Han saknade det.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  • Hej,
    Vad roligt att Alva ska heta Elsa i Tyskland. Jag heter också Elsa. Jag är snart nio år och älskar Alva-böckerna. Jag har läst alla och längtar nu tills Alvas Jul kommer ut.

  • Hej Elsa!
    Ja, visst är det ett bra namn! Jag blev först förvånad över att de döpte om Alva när första boken kom ut i Tyskland, men nu tycker jag att det är bra. Om Alva bodde i Tyskland skulle hon heta Elsa. Elsa är ett fint namn.
    /Pernilla

Lämna gärna en kommentar!