Hon ville ju

20130828_091316Ville hon verkligen? Och vems fel är det när även killen är full? Min ungdomsbok ”Hon ville ju” har precis kommit ut. Jag hoppas på att boken får ungdomar att reflektera och diskutera om vad som är en våldtäkt eller inte. Många unga tjejer ”råkar” hamna i säng med en kille när de är kraftigt berusade. Många känner sig utnyttjade, samtidigt skäms de. De var ju så fulla! Och tänk om det är så, som andra påstår, att de betedde sig slampigt och utmanande samma kväll. Bokens huvudpersoner är inte de som ”råkade” hamna i säng, utan om deras bästa vänner. Hur ska de förhålla sig? Vems sida ska de stå på? Vem ska de tro på?

Det är inte ofta som jag verkligen har ett tydligt budskap när jag skriver. Men det har jag med ”Hon ville ju”. Tänk om min bok kan hjälpa till att ta bort stämpeln av skam som många tjejer känner. Som gör att de inte vågar prata om det. PRATA OM DET! Det är inte ert fel. Nästan alla blir för fulla någon gång, det betyder inte att det är fritt fram att utnyttja er.

2 kommentarer

  • Hej! Jag har börjat lösa din serie Klass 7B. Måste man måste läsa dom i ordning? Tacksam för svar, älskar dig Pernilla ❤️

  • Hej Elisabet! Egentligen behöver du inte läsa dom i ordning, men det är enklare, i alla fall om du vill läsa hela bokserien. De första böckerna i serien har tyvärr sålt slut, men de finns på biblioteket och är boken inte inne, kan du ställa dig i kö. Det kostar ingenting!

Lämna gärna en kommentar!