Hur mycket väger dina böcker?

Frågor Rambergsskolan

Rambergsskolan1

Hur mycket väger dina böcker tillsammans? Den frågan fick jag av en kille i Bläseboskolan (Göteborg) i fredags. Vi vägde de böcker jag hade med mig (9 stycken), de vägde nästan 2,5 kg.

Göteborg har en väldigt bra tradition. Varje år anordnar de en Litteraturvecka då de bjuder in många barn- och ungdomsförfattare till Göteborg för att träffa sina läsare. Jag har turen att vara en av författarna som får vara med. I år var vi 46 stycken, rekord! Under fem intensiva dagar hann jag träffa nästan 700 barn och tonåringar runt om i Göteborg. Barnen gav mig idéer till mina böcker, ställde frågor och lyssnade på mig när jag berättade historier.

Omslag Rambergsskolan 2

Rambergsskolan2

Åk 3 i Rambergsskolan hade gjort egna framsidor till några av mina böcker, på baksidorna hade de frågor. På så sätt hann jag med att se alla teckningar även om de var drygt 30 barn i klassen. De har även lovat att skriva lite om besöket, som jag kommer att lägga upp  här på bloggen.

3 kommentarer

 • Hej! Jag heter Olivia och jag älskar dina böcker. Jag har nog bara läst Alva böckerna, första gången jag läste den blev jag förälskad. Jag kan sitta i soffan och läsa alla dina böcker på sommarlovet. Egentligen ska man ju vara ute och sola och bada, men imed att dina böcker är så bra så kan man faktiskt sitta och läsa de på sommarlovet. Jag är själv 12 år, eller fyller 12 år och jag älskar att skriva berättelse. Har massa böcker och papper på bara berättelser. Har du några bra tips på hur man kan skriva en så bra berättelse? Massa kramar från Olivia.

 • Hej Olivia!
  Tack för din fina kommentar, jag blir jätteglad när jag läser det du skriver.
  När jag skriver om Alva och de andra som finns med i Alva-böckerna så är det viktigast för mig att ta reda på vad de vill. Alltså vad de drömmer om och vad de är rädda för. Det är sällan den yttre dramatiken som styr mina berättelser, t.ex. fantasy, spänning eller deckare. Utan den inre dramatiken, alltså den som finns inuti personerna jag skriver om. Hur beter sig Alva när hon är kär? Hur gör Alva för att visa att hon inte gillar mammas nya kille? Etc. Jag tror nog att det är mitt tips. När du hittar på en person som du vill skriva om ska du genast ta reda på vad han eller hon vill. Vad drömmer hon om? Vad gör henne rädd? Vad vill hon?
  Jag hoppas att det kan vara till någon hjälp när du skriver.
  Lycka till!
  Pernilla

 • Åhh tack så hemskt mycket för att du svarade och tack såå mycket för tipset. Nu kommer allting förbättras. Stort tack!:)

Lämna gärna en kommentar!