Aug 30, 2011 - Alva, Nyheter    19 kommentarer

Ny Alva-bok!

Alva reser utomlandsJag sitter och bläddrar i min nya Alva-bok som precis har kommit ut. Omslaget är blått och blankt och Alva sitter på en sandstrand och är argare än på länge. Det här är bok åtta om Alva. Jag har svårt att förstå det, för jag är inte alls trött på henne eller på de andra som är med i böckerna. Snarare tvärtom. Ju mer jag skriver om Alva, hennes familj och vänner, desto mer tycker jag om dem. Jag hoppas att det fortsätter att kännas så för det gör att själva skrivandet blir roligt.

Den här gången reser hon utomlands. Och gräver ner Roberto. Och är på maskerad och har sorgliga timmen i skolan och många andra saker.

19 kommentarer

 • hej pernilla gesen! jag fatar inta att jag kan få kontakt med dig du är min störsa idol. jag älskar alla dinna böker. jag är helt tokig i dinna alva böker dom är så bra. jag är så glad att det ska komma en ny alva bok. jag har läst alvas bästa fördelsedag och alva och dum-julia och
  alva blir kär och alvas nya bästis och alva blir storasysster och alva rymmer. jag trode att jag hadde läst alla alva böker så jag blev överlyklig att det ska komma en ny alva bok. oj!!!!! jag glömde bereta att jag också har läst alvas kompis blir sjuk. här får du lite fakta om mig. jag heter ebba och är nio år. min bästa matn är bakad potatis. och min bästa ferg är lila. skika järna med en liten snabbfakta om dig du med. och snälla svara nu på mitt meil kram ebba.

 • Hej Ebba! Lila är en fin färg. Min favoritfärg är blå och röd. Och blandar man dem blir det ju lila! Jag skriver gärna lite snabbfakta om mig, men jag vet inte vad du är nyfiken på. Skriv lite frågor så svarar jag. Hej, hej!

 • hej pernilla! här kommer lite frågor. din bästa ferg. ditt bästa djur.
  din bästa mat. din bästa bok du har skrivit. svara på frågorna. just nu
  siter jag och läser alva åker utomlans den är jette bra. du kan vell skriva en till alva bok snälla!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja g kan ge dig ett namförslag.
  alva börjar på fotboll. eller så får du bästemma vad den ska hetta.
  vilken var din första alva bok du skrev? om jag ska beräta vilken alva bok jag tycker är bäst så är alla . kram ebba

 • hej pernilla! här får du några frågor. bästa djur? bästa ferg? bästa bok du skrivit? bästa mat? jag undrar vilken alva bok du skrev först. kramar ebba

 • Hej igen!
  Färg: blå och röd
  Djur: Kattdjur
  Mat: Thai, Sushi, Italienskt
  Bok: Just nu är det senaste Alva-boken ”Alva reser utomlands”.
  Den första Alva-boken jag skrev var ”Alva rymmer”.
  Jag tycker du kom med ett bra förslag på nästa Alva-bok.
  Vi får se vad det blir. Men det blir fler böcker, det lovar jag!

  /Pernilla

 • Hej Pernilla!
  Jag gillar dina böcker om Alva, för själv heter jag ju det! Jag är faktiskt ganska lik Alva i boken, fast jag är blond med blå ögon, och mina föräldrar är inte skilda.

  Jaja, det jag undra var vad heter typsnittet i dina Alva böcker? Jag gillar det jätte mycket. :) //Alva

 • Hej Alva! Snyggt namn.
  Vilken bra men svår fråga. Om typsnittet alltså. Den frågan har jag aldrig fått förut. Jag ska se om jag kan ta reda på vilket typsnitt det är.
  /Pernilla

 • Hej Pernilla!
  kommer det att komma fler alva böcker. För jag har läst alla alva böcker. Till och med alva reser utomlands. Jag vill gärna att det kommmer fler alva böcker. Jag har rekomenderat dina alva böcker till mina kompisar. Kram ebba tja vi hörs

 • Hej Ebba!
  Det kommer fler Alva-böcker! Nästa bok kommer ut i oktober. Den heter ”Alvas jul”. Boken handlar om att alla är så kära. Alla utom Alva. Hon tycker att det där med kärlek verkar trassla till det mesta. Och så handlar boken om allt som händer innan jul och om att spela teater. Jag hoppas att du gillar den!
  /Pernilla

 • hej pernilla!
  jag kommer att gilla den. Dem är så bra ALVA BÖCKERNA!!!! I går kväll så läste jag igen alva blir storasyster den var så bra fast jag viste hur den skulle sluta för jag har ju läst den. Helt plötsligt längtar jag till oktober!!! UNDRA VARFÖR =)

  PS DET ÄR DÅ ALVA BÖCKERNA KOMMER!!!!!!!!!!!

 • :-D
  /Pernilla

 • Hello Pernilla!!!

  Jag har några frågor till dig som jag vill att du ska svara på om du vill. Du behöver inte svara på alla om du inte vill.

  1. Favorit djur
  2. Favorit färg
  3. Har du några barn isåfall ålder på dem
  4. Vad bor du
  5. Hur gammal är du i år 2013

 • vad heter nästa alva bok?

 • Hej! Nästa Alvabok heter ”Alva frågar chans”. Jag kommer snart lägga upp information om boken. Jag har precis flyttat och därför inte varit så aktiv här, men nu blir det ändringar på det :)

 • Hej jag älskar dina böcker

 • Hej Pernilla jag het Julia ewerklou och är 16 år jag älskar dina böker om Alva du skriver dom så himla bar här kommer lit frågor Hur kon du på Alva finns Alva på riktit hur många böker till komer du skriva om Alva ?

 • Hej Pernilla! Jag heter Aya och är 9 år. Jag undrar bara om det kommer en ny Alva bok ochvad den ska heta och kan du berätta lite här bad den handlar om och sånt. Ja för jag älskar ju Alva böckerna så himla Bra du har mycke fantasi, har nåt hänt påriktigt på en av dina böcker?
  /Aya

 • Hej Pernilla!
  Jag undrar hur många Alva böcker det finns och vilka det är!
  Måste man läsa Alva böckerna i ordning för att förstå?
  Jag älska Alva böckerna!
  Jag har läst Alva rymmer och Alvas kompis blir sjuk!

 • Hej Pernilla!
  Jag gillar tyvärr inte Alva böckerna mer har tröttnat på dem.. Skriv nya!:) då läser jag dem

Lämna gärna en kommentar!