Perspektiv

I den här skrivövningen kan du skriva samma berättelse, men i olika perspektiv. Med perspektiv menar jag att du först skriver vad den ena vännen tänker och känner, sedan byter du och skriver om kompisen istället.

Handling:

Oliver och Hannes har orienteringsdag med skolan. Men varken Oliver eller Hannes tycker att det är roligt så de struntar kompass och karta och tar sig fram ändå. De håller sig nära sina skolkompisar för att inte gå vilse.

Plötsligt hittar de ett hopvikt papper som ligger på marken. Oliver viker upp pappret och börjar läsa. När Hannes frågar vad som står får han inget svar. Oliver blir vit i ansiktet. Hannes böjer sig över sin kompis för att läsa, men Oliver knuffar till honom så hårt att han tappar balansen.

-         Låt mig va! skriker Oliver och försvinner rätt in i skogen.

Skriv fortsättningen på berättelsen. Vad står det på lappen? Varför vill inte Oliver att Hannes ska läsa och varför springer han iväg?

Skriv först en kort berättelse där läsaren får följa Hannes. Alltså vad Hannes tänker och känner. Det behöver inte vara mer än en halv A4.

Skriv sedan en kort berättelse där läsaren får följa Oliver istället. En halv A4 räcker här med, men du får självklart skriva mer om du vill!

Lycka till!