Skriv en vintersaga om sorg och längtan!

Rebecka är på skidsemester med familjen. De har nyligen anlänt till en liten skidort där de hyr en timmerstuga långt från samhället. Rebecka brukar älska att åka på skidsemester med familjen, men nu är det annorlunda. Hon har varit sjuk hela hösten och känner sig fortfarande svag. Medan övriga familjen är i skidbacken har hon valt att stanna kvar i stugan.

Rebecka har långtråkigt. Hon står och tittar ut genom fönstret. Utanför är det snö så långt hon ser. Gnistrande snö som täcker både mark och barrträd. Himlen är kallt blå och solen skiner skarpt som en tandläkarlampa. Och allt är så stilla att det nästan känns onaturligt. Så plötsligt ser hon att något rör sig mellan några trädstammar. Så får hon syn på dem, ett par ögon som ser rätt på henne, gula och lysande. Rebecka vågar inte andas, gestalten lösgör sig från skuggorna och blir synlig. Rebecka har aldrig sett en riktig varg förut, ändå är hon säker. Och den är helt orädd. Står bara där med sin gråvita päls, släpper henne aldrig med blicken. Utan att riktigt veta varför känner hon sig sorgsen. Och inte bara det, hon bara måste få komma närmare vargen. Snart har hon fått på sig vinterkläderna och kliver ut.

Skriv en fortsättning! Rebecka följer med vargen någonstans. Var? Eventuellt har Rebecka mött vargen tidigare, även om hon inte har något minne av det. Skriv en vintrig saga som gärna får handla om sorg och längtan. Använd fantasin, skriv något där handlingen även kan röra sig i parallella världar, sagovärldar.