Aug 18, 2011 - Klass 7B    8 kommentarer

Tårna i sanden…

Nu har jag varit i Visby i tre dagar för att komma igång med min sista bok om Klass 7B. Eftersom det har blivit 8 böcker i serien började jag med att läsa alla tidigare böcker. En rätt konstig känsla, vissa saker kommer jag inte ens ihåg att jag har skrivit. Så det blev till att anteckna en hel del. Och läsa och anteckna går utmärkt att göra på en strand. Så jag tog cykeln till Snäcks sandstrand där jag haft mitt kontor idag.

Fikarummet blev Café Breda Blick vid Botaniska trädgården i Visby där jag åt en den godaste paj jag har ätit i hela mitt liv. Skojar inte. Plommonpaj med vaniljsås. Ett tips för vem som än hade tänkt att besöka Visby nästa sommar, för de har inte öppet året runt.

Nu har jag jobbat mig fram till ”förberedelse post-it lappar”. Med andra ord närmar jag mig själva skrivandet. Hurra!Hjälp!Hurra! på nåt vis. För det är alltid med blandade känslor som jag sätter mig och skriver den första raden.

8 kommentarer

 • Kul Pernilla och lycka till :)

 • Vi ser fram emot en ny bok i vår samling!

 • Tack Stefan!

 • Roligt! Och nu är jag faktiskt på gång med själva skrivandet. Känns skönt!

 • Vilken lyx att kunna ta med jobbet till stranden. Önskar att jag också kunde det!

 • Det är en fantastisk sak med att vara författare. Jag kan ha mitt kontor på stranden, tåget, caféet, hemma …

 • Hej Pernilla! Jag läser dina böcker och har bokstavligen fallit för dom, böckerna du har skrivit har haft ett så bra budskap.
  Jag själv tycker att det är lite sorgligt att detta skall bli din sista Klass 7b bok.
  Jag tycker att dessa böcker om Klass 7 kommer att bli en bra start för alla ungdomar som jag, som inte läser böcker på sin fritid. (Har tack vare dig börjat : )
  Hoppas att det inte blir den sista boken med klass 7b och lycka till // Nabila

 • Åh, tack Nabila! Jag blir både glad och smickrad över det du skriver. Även om jag skriver på sista boken om Klass 7B nu, så kommer jag inte att sluta skriva för ungdomar. Det kommer nya böcker! Och förhoppningsvis blir de lika lockande som böckerna om eleverna i Klass 7B. Men än är serien inte slut. En till bok är att vänta under våren 2012!
  /Pernilla

Lämna gärna en kommentar!