Maj 13, 2012 - Klass 7B, Nyheter    25 kommentarer

Vi ses – lova det!

Vi ses - lova det!

Vi ses - lova det!

Nu finns sista boken om Klass 7B Vi ses – lova det! i bokhandeln! Tyvärr så har jag ännu inte fått mina ex, men jag hoppas att de kommer i veckan. Det blev totalt nio böcker i ungdomsserien. Det känns märkligt att den är slut. Jag inser att jag kommer att sakna Sets originella stil, Tessans roliga och lite naiva sätt, Rozannas band, Paulinas bekymmer för familjen, Kalles svårighet att säga vad han känner, Nicolas lillgamla sätt, Oskars kamp om att bryta sig loss från sina missbrukande föräldrar, Amiras känsla för rätt och fel, Gullans brutala sätt att alltid säga vad hon tycker … Vem vet, en dag kanske jag skriver om någon av karaktärerna. Som Tessan säger i boken: Vi ses – lova det!

25 kommentarer

 • Jag skulle tycka det va roligt om dina böcker ” klass 7b” blev en film. Jag älskar värkligen de bökerna. Mycket kärlek men även mycket känslor,mod svek och vännskap! Saker som jag älskar att läsa om!….
  Snälla skriv ett svar till mig snart!

 • Hej Hannah!

  Jag är säker på att böckerna skulle passa utmärkt som teveserie. När jag skrev Klass 7B gjorde jag samma upplägg som man brukar göra när man skriver dramaserier. Alltså att man skriver i olika linjer (där t.ex. Tessan är en linje och Set en annan linje). Tyvärr så är det inte upp till mig om det blir av. Det är mycket pengar i teve och film och du måste ha ett produktionsbolag som hjälper till att förverkliga så att böckerna dyker upp i rutan.

  Roligt att du gillar mina böcker!

 • När kommer nästa Alva bok ut?

 • Jag har inte hunnit köpa boken än, har varit i Turkiet och kom hem idag, ska åka dirrekt imån och köpa den! Jag har en stark, STARK, känsla av att Paulina och Amira blir tillsammans, har haft den känslan sen Amira kom med i böckerna! Skulle vara Grymt coolt om det va så!

  Det bästa med dina böcker är att du tar upp nästan allt, skilda föräldrar, ätstörningar, sorg, kärlek, misshandel, rasism, ALLT.

  Jag kom ihåg för några år sen då jag nästan aldrig läste, men en kompis till mig läste ur dina böcker för mig och jag älskade det. Varje gång vi träffades läste hon. Jag visste dock inte namnen på böckerna men av en ren slump började jag läsa ‘sommaren före sjuan’ för tre år sen när jag hittade den i skolbiblioteket och kände igen den. Sen dess har jag läst alla böckerna i serien säkert tio gånger var, om inte mer. Min lilla syster har börjat läsa dom med nu, och jag är så glad att jag har någon att prata med om min kärlek till Set! jag skiter om mina vänner tycker jag är töntig som fortfarande läser böcker som ”är till för mindre” och ska fylla 16. Bra böcker kan man inte sluta läsa, även om man har läst dom så många gånger att man nästan kan dom utantill! haha!

 • Hej, det är synd att det var den sista boken. Detta var den bästa serien jag någonsin läst! Jag hoppas ändå att en dag kommer du att skriva vad som hände sen mellan Kalle och Paulina, jag skulle gärna vilja veta det! Snälla jag skulle gärna vilja få ett svar så fort så möjligt!!

 • Hej Agnes! Finare kommentar än den du har skrivit kan jag nog inte få. Stort tack!
  Ja, det känns verkligen dubbelt att ”Vi ses – lova det!” är sista boken i serien. Samtidigt tycker jag att man alltid ska avsluta en serie när den är som bäst. Innan läsaren (eller jag) tröttnar på karaktärerna.
  Jag tycker att det är fantastiskt, det du har läst in mellan Paulina och Amira. Det såg inte ens jag, men jag håller med om att deras vänskap skulle kunna förvandlas till kärlek. Nu fick jag något att fundera på till nästa ungdomsbok ;-)
  Jag tycker som du, Klass 7B bör läsas från mellanstadiet och upp till man är 60+. Jag vet många vuxna som ”tjuvläser” serien för att de tycker att den är så bra.
  Än en gång, stort tack! Hoppas du får en bra sommar!
  /Pernilla

 • Hej Nikita!
  Tack, jag blir så glad över att Klass 7B är omtyckt! Jag kommer inte skriva någon mer bok om just Klass 7B, men jag funderar på om jag i framtiden kanske skriver en bok om någon av karaktärerna. Vem vet, det kanske kommer! I så fall dyker det upp information om det här på bloggen eller på Klass 7B:s sida på Facebook.
  Hoppas att du får en rolig sommar!
  /Pernilla

 • Hejsan Pernilla!
  Måste bara säga att jag älskar serien ”klass 7B”! Den ger verkligen en underbar läsupplevese och har med precis allt som en bok borde innehålla!
  Förra sommaren när jag skulle börja 7an så hittade jag dina böcker i ett bibliotek. Jag tyckte att titeln var ganska passande för mig så jag satte igång att läsa och fastnade direkt! Måste säga att min stora favorit är Hanna som får en ätstörning. Även hon stämmer ganska bra in på mig! Det här året har varit en stor bergochdalbana för mig. Jag har stort fokus på min vikt och vad jag stoppar i mig. Jag vill bli mindre och smalare! Jag har dock fått hjälp nu och pratar hos en kurator och ska även till något ätstörningscentrum för ytterligare hjälp. ”Hanna” är någon jag känner igen mig hos och det är skönt att veta att jag inte är ensam! Skulle du inte kunna skriva en bok om Hanna? Jag tror det skulle hjälpa många unga tjejer i min situation!

  Du är grym på att skriva!

  Hälsningar Anastasia :)

 • Hej Anastasia!
  Tack för att du är så ärlig och berättar om dig själv. Det är starkt, och jag tror att det är en bra väg ur ”beroendet”. Med beroende menar jag den fokusering det blir runt vikt och mat. När jag bestämde mig för att skriva om Hanna pratade jag med många i din situation, både tonåringar och vuxna. Och många beskrev det som ett beroende, det var nästan allt de tänkte på.
  Jag blir så glad när du skriver att du vill få hjälp. När jag skriver om Hanna nämner jag Mandometerkliniken. Jag har förstått att de är jätteduktiga. Om du vill kan du hitta mer information på deras hemsida: http://www.mando.se.
  Du kommer säkert att klara det, det viktiga är att du vågar släppa kontrollen och lita på att andra vill ditt bästa. Det kanske är lite som att åka fritt fall, fast säkert mycket läskigare. Men tänk på vad stark du blir när du väl landar! Då kommer du nog aldrig mer att vara rädd.
  Ja, jag har funderat på att skriva mer om karaktärerna i Klass 7B, även Hanna, men än så länge har jag inte bestämt något. Men det finns många bra böcker som handlar om att ha ätstörning. Prata med dem på biblioteket. Men helt säkert kommer jag att skriva fler ungdomsböcker!
  Hoppas att du får en bra sommar!
  Varma hälsningar Pernilla

 • Herregud nej! Detta får verkligen inte vara den sista boken! har läst ut den nu, var tvungen att kolla på internet ifall det var den sista (var rädd för att det skulle vara det) och nu har jag fått det bekräftat :(
  Har följt serien sedan den första boken, trodde aldrig att den skulle nå sitt slut, någonsin.
  Jag hoppas verkligen att du skriver en bok om någon av karaktärerna, jag vill verkligen inte att denna underbara serien ska ta slut! :(
  Älskar böckerna och du är en fantastisk författare!

 • NEJ DET FÅR INTE VARA DEN SISTA!!!!
  Var tvungen att läsa på inyernet jag med om det här är den sista och det vr det….. :(
  Kam inte du skriva en bok om tex vad som hände med paulina och kalle? måste få veta!
  Har sträckläst alla böcker och bara älskar dem för mycket som händer i böckerna händer ju på riktigt……
  Skriv fler böcker snällla! :)

 • nej pernilla! jag älskar verkligen 7B böckerna, jag älskar set och alla personer, de känns som mina egna vänner och nu när du skriver den sista boken så försvinner dom, snälla gör inte en ny serie, fortsätt på denna…allvar jag gråter just nu för det är så sorgligt :(

 • du får inte!!! fatta hur mycket de betyder för mig?! och säkert för 1000 andra tjejer, snälla pernilla. Kan du inte fortsätta på 8B, där även man får läsa hur tessan har det i sin nya skola osv. jag BER dig! böckerna har gjort så att jag har kämpat (hanna i böckerna) och alla andra, jag älskar alla karaktärerna. så sorgligt namn på boken med: vi ses – lova det! jag står inte ut, kommer storgråta hela natten. Snälla ha lite medkänsla och bara gör nåååågra böcker till? du är min HJÄLTE då.

 • Så himla sorgligt att det är den sista boken i serien klass 7b! Det är dem bästa böckerna jag läst i hela mitt liv! Jag skulle bli överlycklig om du gjorde en film eller tv-serie om klass 7b! Det skulle bli en lika stor succe som Eva o Adam!

 • Hej, är en 19-årig tjej som har streckläst alla dina klass 7b- böcker och jag kan erkänna att jag verkligen älskar dom, man kände verkligen igen alla de situationer som fanns med! Men synd att det inte blir fler för man blev riktigt bästa kompis med alla de karaktärer som var med, fast det är alltid bra att fortsätta med något nytt men den här bokserien är helt klart bäst och hoppas det blir en tv-serie av något slag. Önskar dig all lycka i framtiden! :)

 • Hej Pernilla! Älskade klass 7b serien och läste ut alla böcker på ca 2 veckor haha. Om det blir av att ni gör en film så skulle de vara sååå kul! Jag skulle gärna vilja söka rollen till Tessan då haha. Ser ut som henne haha och jag är väldigt bra på att skådespela. Men som sagt blir det av med en film så hör gärna av dig! Kram! :D <3

 • Kul att du läser! 2 veckor? Det måste vara rekord.
  Det är inte jag som bestämmer om det blir film av mina böcker. Det gör produktionsbolagen. ;-)

 • Hej Amelie!
  Jag blir glad över att höra att du läser mina böcker. Det är ju vad jag önskar, att de även kan läsas av de som är äldre. Tack för lycka till!
  /Pernilla

 • Hej alla ni som inte vill Klass 7B ska sluta. Jag förstår att ni inte vill det. Så där kan jag själv känna om jag är inne i en serie. Men vi får hoppas att det blir en teveserie av böckerna! Det vore ju fantastiskt roligt. Och jag kommer skriva nya ungdomsböcker, det kan ni vara säkra på! :-)
  /Pernilla

 • kan du inte skriva någon .Till jag älskar klass 7b . kan du inte skriva om när de börjar i 8b.snäla

 • jag sitter och lusnar på de nu jag kommer aldrig sluta och göra det………

 • Men vad bra att du läser Klass 7B. Det är roligt att höra :-) .
  /Pernilla

 • allso cd.

 • Hej Pernilla! Jag ääälskar Klass 7B böckerna, en av de bästa serier jag läst, och kan ärligt säga att jag gråtit till många av böckerna.. ;) Jag satt här hemma och blev förvirrad på om jag läst den sista boken av Klass 7B eller inte, men jag hittade ju den i min bokhylla så det var rätt så självklart att jag gjort det. Oavsett så läste jag de sista sidorna i Vi ses- Lova det, och blev nyfiken på vad du tänkte med att Tessan gjorde slut med Set? Skulle vara väldigt intressant att få veta, jag blev ju så ledsen när jag läste det.. Kram, felicia!

 • Hej!
  Jag måste säga att jag älskade denna bokserie och har själv alla böckerna hemma. Det mest intressanta var att jag började läsa serien i 12 års åldern , lagom för att kunna bli livrädd över högstadiet, och läste nu ut den i sommras ( 17 års åldern). Jag måste medge att läsa dem böckerna och dessa olika åldrar jag gjorde fick mig att se och tänka annorlunda. I alla fall, älskar dina böcker!
  MVH Susanne Persson, 18 år.

Lämna gärna en kommentar!